Новини

От България Bookmark and Share

06.06.2023 г.  16:19 ч.
Стопанският факултет на СУ е първото бизнес училище в България, акредитирано от AMBA
Само 300 от най-добрите бизнес училища в света са в семейството на AMBA
АВТОР: publics.bgНа 5 юни 2023 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ официално получи акредитация от международната Асоциация на MBA бизнес училищата (AMBA), един от водещите световни авторитети в бизнес образованието. С тази стъпка, Стопанският факултет демонстрира постоянния си ангажимент към високи постижения в обучението по икономика и бизнес.

С акредитацията от AMBA, всички настоящи MBA студенти и скорошни MBA възпитаници на Стопанския факултет са поканени да се присъединят към Глобалната членска общност на AMBA, състояща се от повече от 60 000 студенти и възпитаници в над 150 държави. Мрежата, функционираща на безплатен принцип, подпомага връзките между студентите, гради лидерство, кариерно развитие и носи различни предимства.

Акредитация от AMBA представлява най-високият стандарт за постижения в бизнес образованието. Нейните строги критерии за оценка гарантират, че само най-висококачествените програми, които демонстрират най-добрите стандарти в преподаването, учебната програма и взаимодействието на студентите и бизнеса, получават акредитация.

Стопанският факултет е водеща научна и образователна институция в България и Югоизточна Европа със своите програми по икономика, финанси и мениджмънт. AMBA акредитира и трите MBA програми на Стопанския факултет: MBA in Strategic Management, MBA in Human Resources Development и MBA in Management Information Systems.

Членовете на акредитационния панел на AMBA оцениха високо репутацията на Стопанския факултет и на Софийския университет „Св. Климент Охридски” в цялата страна. Те също така отбелязаха стремежа на факултета към непрекъснато усъвършенстване и следване на най-добрите международни стандарти. Не на последно място, експертите приветстваха отдадеността и страстта на преподавателите – особено тяхното многообразие и тяхната енергия за промяна.

Доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, заяви: „Първата международна акредитация на нашия факултет отваря нова страница за MBA обучението в България и за нас в Стопанския факултет на Софийския университет. Строгите стандарти за акредитация на AMBA, съчетани с нашите най-добри практики и силна подкрепа от бизнес общността и възпитаниците, ще бъдат гаранция за устойчивото развитие на нашите програми. Очакваме с нетърпение и новите възможности за сътрудничество като част от мрежата на акредитираните от AMBA бизнес училища“.

Акредитацията на AMBA е с международен обхват и работи с убеждението, че акредитираните програми трябва да бъдат с най-висок стандарт и да отразяват променящите се тенденции и иновациите в следдипломното обучение по мениджмънт. Процесът на акредитация отразява този ангажимент за насърчаване на иновациите и изискването бизнес училищата винаги да се представят на най-високо ниво.

Андрю Мейн Уилсън, главен изпълнителен директор на AMBA & BGA, заяви: „Бих искал да поздравя всички от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” за тази акредитация. Още по-повече да подчертая, че сега вие сте единственото учебно заведение в нашата мрежа, базирано в България. AMBA акредитира най-добрите 2% от бизнес училищата в световен мащаб и затова се радвам да Ви приветствам в семейството на AMBA и очаквам с нетърпение да работя с Вас в бъдеще“.


Всички новини от България

Няма публикувани коментари
Влез за да коментираш


Интервю

11.06.2024  Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”
Днес повече от всякога светът се нуждае от ядрена енергетика
Пълен текст

Събития

Няма въведени записи в тази категория!

Анкета

С какво транспортно средство стигате до работните си места?