Новини

От България Bookmark and Share

29.01.2021 г.  14:40 ч.
Мария Габриел връчи наградите в Националната класация за дигитални учителски блог решения
АВТОР: publics.bgБългарският еврокомисар Мария Габриeл връчи виртуално наградите на победителите в Националната класация за дигитални учителски блог решения. Конкурсът е организиран от EduTechFlag – организация за създаване и подпомагане ефективното използване на интелигентни и модерни практики в областта на образованието. Целта е споделяне на иновативни решения за обучение и преподаване.

„Важно е цифровото образование да поставя хората в центъра. Това означава да насърчава развитието на цифрови умения, но също така и креативността, критичното мислене, уменията за общуване, сътрудничеството и работата в екип. Новите цифрови технологии заемат важно място в учебния процес. Те никога няма да  могат да заместят преподавателите, но могат да бъдат източник на възможности и решения. В ръцете на добре подготвени учители, технологиите могат да преобразят учебния процес. Поздравявам от сърце учителите за професионално разработените иновативни блог решения. Те са знак за висок професионализъм, творчески усет и прозорливост. Тяхното въздействие далеч надхвърля класната стая и училището, показвайки ни колко важна е силата на знанието и силата на словото“, заяви Мария Габриел по време на тържествената церемония.

Комисарят връчи наградите на победителите в петте категории на националната класация. Отличените са инж. Христо Терзиев в категория „Модерна педагогика и дигитализация“, Татяна Видолова в категория „Учителят личност“, Лиляна Николова в категория „Общност, култура и символи“, Райна Петкова в категория „Идентичност в образователните практики“ и Илиана Илиева-Дъбова в категория „Хоризонт в образованието“. Те получават златни купи, сертификати, 5 години безплатна хостинг услуга, награда осигурена от ICN.bg, публикация в сп. „STEM в България, Европа и Света“, награда осигурена от EITED.


ЕТИКЕТИ: Мария Габриел | Образование 


Всички новини от България

Няма публикувани коментари
Влез за да коментираш


Интервю

11.06.2024  Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”
Днес повече от всякога светът се нуждае от ядрена енергетика
Пълен текст

Събития

Няма въведени записи в тази категория!

Анкета

С какво транспортно средство стигате до работните си места?