Новини

От България Bookmark and Share

09.11.2023 г.  12:07 ч.
Кабинетът отпуска близо 10 млн. лева за развитие на образованието
АВТОР: publics.bg



Правителството одобри 9 792 451 лв. за финансово осигуряване на дейности по четири национални програми за развитие на образованието, съобщи правителствената пресслужба.

От тях 8 586 196 лева са за създаване или обновяване на учебни кабинети и стаи за занимания по интереси, в които учениците се обучават за придобиване на ключови компетентности в областта на хуманитарните науки, изкуствата и спорта в рамките на Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Със средствата могат да се купят и книги за училищни библиотеки, както и материали за занимания. 

По програма ,,Хубаво е в детската градина“ за стимулиране на иновативни практики в работата с децата се предоставят 805 164 лева. 

262 550 лева са за дейности против насилието и агресията, планирани по програма ,,Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“. 

Сумата от 138 541 лева е за училищни проекти за историческото минало в рамките на Националната програма „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на българската армия“.

 


Всички новини от България

Няма публикувани коментари
Влез за да коментираш


Интервю

11.06.2024  Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”
Днес повече от всякога светът се нуждае от ядрена енергетика
Пълен текст

Събития

Няма въведени записи в тази категория!

Анкета

С какво транспортно средство стигате до работните си места?