Новини

От България Bookmark and Share

15.09.2023 г.  13:01 ч.
„Булгаргаз“ и унгарската „MVM CEEnergy“ ще си сътрудничат за доставки и търговия с втечнен природен газ
АВТОР: publics.bgМеморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на доставките и търговията с втечнен природен газ в региона, беше подписан в Будапеща, Унгария между „Булгаргаз“ ЕАД и унгарската държавна компания „MVM CEEnergy Zrt.“. Подписването на Меморандума е в подкрепа на непосредствения приоритет за гарантиране сигурност и диверсификация на източниците и маршрутите на доставка на природен газ.
 
Съгласно текст от Меморандума, източникът на природния газ трябва да бъде от държави без санкции, ембарго или каквито и да било търговски ограничения. Предвижда се да бъдат извършвани и съвместни покупки на втечнен природен газ, използвайки платформата AggregateEU.
 
„Всяка форма на сътрудничество между двете дружества ще е в съответствие с правилата за конкуренция на ЕС“, посочи изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева.
 
Меморандумът влиза в сила от датата на подписването му и е със срок на действие от три години. Документът не поражда юридически права или задължения съгласно международното или националното право.

Всички новини от България

Няма публикувани коментари
Влез за да коментираш


Интервю

11.06.2024  Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”
Днес повече от всякога светът се нуждае от ядрена енергетика
Пълен текст

Събития

Няма въведени записи в тази категория!

Анкета

С какво транспортно средство стигате до работните си места?