Новини

От България Bookmark and Share

14.02.2023 г.  14:16 ч.
Стопанският факултет на СУ сключи споразумение за партньорство с Universidad de los Andes, Колумбия
АВТОР: publics.bg


  • © Стопански факултет

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Universidad de los Andes в Богота, Колумбия, подписаха договор за сътрудничество. В рамките на договора ще бъде осигурена взаимопомощ за обучението и развитието на академичния състав, ще се предоставят знания и опит, обмен и съвместна работа в различни научни и образователни области.

Двете страни ще си сътрудничат в следните направления:

- Обмен на академичен персонал;
- Подкрепа на изследователския персонал и обмена на студенти;
- Обмен на книги, публикации и научни материали за образователни, обучителни и изследователски цели;
- Насърчаване и организирането на научни срещи;
- Подкрепа на съвместни изследователски дейности и публикации.

Universidad de los Andes е частен изследователски университет, разположен в центъра на град Богота, Колумбия. Основан през 1948 г., университетът разполага със 153 изследователски групи, повечето от които в областта на социалните науки, математиката, физиката и инженерството, 12 факултета и общо 20 административни звена. Основните стремежи са както към академични постижения, така и в създаването на критично мислене у студентите, свързани с техните социални и граждански отговорности.

Това е един от малкото университети в страната, получили институционална акредитация с максимално високо качество от Министерството на образованието на Колумбия. Universidad de los Andes подкрепя редица научни изследвания, чрез които допринася за развитието на страната и надхвърля нейните географски граници. Universidad de los Andes е класиран като най-добрият университет в Колумбия, смятан за един от 5-те най-добри латиноамерикански университети и един от 200-те най-добри в света.

Universidad de los Andes, и по-специално School of Business and Economics, част от Университета, има тройна акредитация за програмите си по бизнес и икономика – от AMBA, AACSB и EQUIS. Декан на School of Business and Economics е проф. Венета Андонова, завършила Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.


ЕТИКЕТИ: СУ | Образование | Обучение | Висше образование | Universidad de los Andes | Колумбия 


Всички новини от България

Няма публикувани коментари
Влез за да коментираш


Интервю

11.06.2024  Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”
Днес повече от всякога светът се нуждае от ядрена енергетика
Пълен текст

Събития

Няма въведени записи в тази категория!

Анкета

С какво транспортно средство стигате до работните си места?