Новини

От България Bookmark and Share

26.10.2022 г.  17:30 ч.
БФБ и УНСС ще партнират в образователни инициативи в областта на капиталовите пазари
АВТОР: publics.bg


  • © БФБ

Българска фондова борса и Университета за национално и международно стопанство (УНСС) подписаха споразумение за сътрудничество. Двете страни ще си партнират в обучението на висококвалифицирани специалисти в областта на капиталовите пазари. Споразумението беше подписано в рамките на XIX-ото издание на Младежкия икономически форум, организиран от Студентският съвет при УНСС. В рамките на форума доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ изнесе лекция „Перспективи и предизвикателства пред Българската фондова борса“.

„Динамично развиващата се глобална финансова среда стимулира още по-голяма синергия между бизнеса и академията. Това в краткосрочен план е изцяло в полза на бъдещите експерти, които ще се влеят на капиталовия пазар, а с по-далечен хоризонт – на икономическия просперитет на страната ни“, каза доц. д-р Моравенов. „Меморандумът институционализира сътрудничество ни с Българската фондова борса, тъй като ние отдавна използваме вашия експертен потенциал в учебния си процес. Надявам се да ни съдействате да срещаме нашите студенти с хора от практиката, защото това ще заздрави връзката бизнес – образование и ще обогати знанията на нашите студенти с елементи от практиката. Отворени сме и за идеи за организиране на състезания или бизнес игри“, добави проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС.

В рамките на договореностите БФБ и УНСС ще провеждат семинари, стажове, презентации, лекции и обучения за „Бакалавърски“, „Магистърски“ и „Докторски“ програми, ще обменят икономическа и бизнес информация, експертиза, опит и добри практики. Инициативата е част от образователната програма на БФБ – BSE Advance. УНСС е най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа, със 100-годишна история. В университета се обучават близо 30 000 български и чуждестранни студенти. УНСС продължава да бъде най-престижното висше училище в професионално направление „Икономика“, според най-актуалното издание на Рейтинговата система на висшите училища, изготвяна от Министерство на образованието и науката.


ЕТИКЕТИ: БФБ | Българска фондова борса | УНСС | Образование | Финанси | Капиталови пазари 


Всички новини от България

Няма публикувани коментари
Влез за да коментираш


Интервю

11.06.2024  Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”
Днес повече от всякога светът се нуждае от ядрена енергетика
Пълен текст

Събития

Няма въведени записи в тази категория!

Анкета

С какво транспортно средство стигате до работните си места?