Новини

От България Bookmark and Share

16.06.2022 г.  14:59 ч.
Студент на ВУЗФ грабна призовото място в 11-ото издание на „Млад одитор“
АВТОР: publics.bgСтудент от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е големият победител, който грабна първото място в единствения национален конкурс по одит у нас „Млад одитор“ 2022 г. Денислав Георгиев, който се обучава в специалност „Финанси“ на бизнес университета“, спечели призовото място в конкурса.

Той получи парична награда в размер на 2000 лв., учредена от одиторски дружества „Ейч Ел Би България“ и „Захаринова Нексиа“, за финансиране на обучение във висше училище в България и възможност за едномесечен стаж в една от одиторските компании, организатори на конкурса. Наградата беше връчена от г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България по време на специална церемония на 15 юни в аулата на университета. Именно вицепрезидентът на България откри и голямата церемония на „Млад одитор“ 2022 г.

„Изборът на студентите да се обучават тук, във ВУЗФ, е гаранция за успех и това го доказват не един или двама завършили студенти. Залогът на успеха е преди всичко в нивото на обучение, което висшето училище предлага – то може да си съперничи с нивото на водещи европейски университети и висши училища по света. И поради тази причина вярваме, че утре студентите, завършили ВУЗФ, ще отидат на трудовия пазар достатъчно подготвени и конкурентноспособни. Успешното сътрудничеството на висшето училище с бизнеса е факт, защото 90% от завършващите ВУЗФ доказват успешна трудова реализация – това, може би, е висшето училище в България с най-висок процент трудова реализация на студентите си.

Най-важната цел за всички нас е да имаме възможности младите хора да се самоусъвършенстват, да добиват знания в този много конкурентен свят и един ден след всичките им придобити качества и  степени да остават да работят за нас, за родината и за България. Това постига и конкурсът „Млад одитор“, каза Илияна Йотова в откриващата си реч. Приветствени слова на „Млад одитор“ 2022 изнесоха още Диана Йорданова, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Осигурителен надзор“, Димитриос Папазис, управител на Ейч Ел Би България и Негово Преосвещенство Браницки Епископ Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария. Значимостта на конкурса и неговото въздействие върху младите бъдещи професионалисти беше основният акцент в приветствията на всички официални гости. Те адмирираха организаторите за постоянството, с което организират за поредна година този толкова успешен и полезен конкурс за младите хора.


ЕТИКЕТИ: ВУЗФ | Образование | Обучение 


Всички новини от България

Няма публикувани коментари
Влез за да коментираш


Интервю

11.06.2024  Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”
Днес повече от всякога светът се нуждае от ядрена енергетика
Пълен текст

Събития

Няма въведени записи в тази категория!

Анкета

С какво транспортно средство стигате до работните си места?